ГоловнаПолітика

Україною керують олігархи, - євродепутати

В Європарламенті запропонували заморозити рахунки сім'ї Януковича.

Україною керують олігархи, - євродепутати
Фото: EPA/UPG

Депутати Європарламенту заявляють, що Україною керують олігархи, на їхню думку, це заважає розвитку країни.

Про це вони говорили сьогодні в Страсбурзі, виступаючи під час дебатів "Ситуація в Україні, справа Юлії Тимошенко" в Європарламенті.

Так, депутат Європарламенту Міхаель Галер (група народних партій, Німеччина) нагадав, що Президент України Віктор Янукович, його сім'я та його друзі отримують дедалі більше влади.

Він навів приклади призначення наближених до Януковича осіб на посади міністра внутрішніх справ, керівників Державної податкової служби та Національного банку України.

"Син Януковича, сім'я та друзі єдине, чого хочуть - це набивати кишені", - сказав Галер.

На його думку, необхідно заморозити активи. "Кіпр - це гарне місце, щоб почати виявляти ці активи", - сказав він.

Його колега у групі народних партій, депутат Андрій Ковачев (Болгарія) зазначив, що перешкодою на європейському шляху України є не справа колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, а олігархи. "Олігархи не хочуть реформувати Україну за європейською моделлю, а хочуть зберегти її для свого збагачення", - сказав Ковачев.

У свою чергу, депутат від групи "зелених" Вернер Шульц запропонував усім просто подивитися на те, як в Україні відбувалися державні закупівлі під час підготовки до фінальної частини чемпіонату Європи з футболу.

Водночас, представник групи об'єднаних лівих Яромир Колічек (Чехія) піддав критиці надання політичного притулку українським політикам країнами-членами Євросоюзу. "Нам не слід надавати притулок шахраям", - сказав він.

"Як ці люди стали такими багатими? І стали практично за одну ніч? І не має ваги, чи йдеться про сьогоднішній уряд чи про попередній", - сказав депутат.

Як відомо, раніше в Чехії політичний притулок отримали колишній міністр економіки в уряді Юлії Тимошенко Богдан Данилишин та чоловік Тимошенко Олександр.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram