ГоловнаПолітика

Опозиція зібрала підписи за скасування недоторканності нардепів і Президента

У Раді знайшлося 154 голоси "за".

Опозиція зібрала підписи за скасування недоторканності нардепів і Президента
Фото: segodnya.ua

Опозиція зібрала 154 підписи для реєстрації законопроекту про внесення змін до Конституції України про позбавлення недоторканності народних депутатів, суддів і Президента України.

Про це заявив віце-спікер Верховної Ради Микола Томенко, повідомляє прес-служба БЮТ.

"Закон повинен бути один для всіх, і це було б правильно", - підкреслив політик.

Водночас Томенко уточнив, що опозиція має намір ініціювати внесення змін до законопроекту більшості щодо обмеження недоторканності суддів і Президента України, оскільки "зараз ця норма в законопроекті більшості стосується тільки народних депутатів".

На питання журналістів, чи буде опозиція голосувати за проект постанови, який передбачає порядок розгляду законопроекту щодо змін до Конституції з цього приводу, який вже повернувся з Конституційного Суду, Томенко відповів схвально.

При цьому він зазначив, що опозиційні фракції наполягатимуть на внесенні змін до цього законопроекту, які б передбачали також скасування недоторканності суддів і Президента.

Нагадаємо, раніше спікер Верховної Ради Володимир Литвин висловив думку, що законопроект про недоторканність народних депутатів можуть розглянути у Верховній Раді не раніше кінця червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram