ГоловнаПолітика

Законопроект про скасування депутатської недоторканності буде ухвалено, - Горбаль

Законопроект уже схвалено політрадою партії.

Законопроект про скасування депутатської недоторканності буде ухвалено, - Горбаль
Фото: Макс Левин

Законопроект про скасування депутатської недоторканності можуть проголосувати вже цього тижня. Таку думку Інститутові Горшеніна висловив народний депутат України (ПР) Василь Горбаль.

"Знаю, що партією ухвалено це рішення (про скасування депутатської недоторканності, - Ред.), і цілком можливо, що цього тижня воно буде проголосовано. Є проект, який підготовлений депутатами ПР, він буде внесений (на розгляд до ВР, - Ред.). Якщо в наших колег у залі не буде заперечень, вони цілком зможуть підтримати законопроект, який вже схвалено політрадою партії, і, незважаючи на дискусії всередині фракції, його буде проголосовано", - сказав він.

Водночас народний депутат заперечує можливість того, що цей законопроект ухвалять лише в першому читанні.

"Є регламентні норми проходження законопроекту. Тому будемо орієнтуватися на те, що в першому читанні розгляд і, цілком можливо, ухвалення, буде цього тижня, і за регламентом і рамками - два тижні до другого читання", - вважає Василь Горбаль.

Як відомо, Партія регіонів наполягає на розгляді у Верховній Раді законопроекту про обмеження депутатської недоторканності. За словами спікера парламенту Володимира Литвина, ВР може розглянути законопроект про часткове обмеження депутатської недоторканності 5 липня 2012 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram