ГоловнаПолітика

Влада намагається заморочити голову європейським політикам, - Власенко

Захисник пов'язав судові засідання з підготовкою резолюції щодо України.

Влада намагається заморочити голову європейським політикам, - Власенко
Фото: Макс Левин

Захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко вважає, що судові засідання у справах екс-прем'єра у Вищому спецсуді та Київському райсуді Харкова на 25-26 червня викликані тим, що цими днями відбуватиметься засідання ПАРЄ в Страсбурзі, на якому планують розглянути резолюцію щодо України.

Про це повідомляє власний кореспондент ІА "Міст-Харків".

"Засідання у справі "ЄЕСУ" перенесено на 25 червня. Хочу нагадати, що касація з газової справи перенесена на 26 червня, на мою думку, це пов'язано з тим, що 25-26 червня в Страсбурзі ПАРЄ розглядатиме резолюцію щодо України. І влада знову намагається заморочити голову європейським політикам, що у справах Юлії Тимошенко наразі немає остаточних рішення, і ми все розглянемо та переглянемо", - заявив Власенко.

Коментуючи інформацію про те, що на зустрічі з віце-президентом Європарламенту Яцеком Протасевичем Тимошенко висловилась проти підписання та парафування угоди про асоціацію з ЄС, Власенко підкреслив, що "ця інформація не зовсім відповідає дійсності".

"Я думаю, що слова європолітика не зовсім правильно інтерпретували", - зазначив захисник.

За його словами, Юлія Тимошенко незмінно підтримує євроінтеграційний курс України, однак вважає, що за нинішньої влади зробити це (інтегруватися в ЄС - ред.) неможливо.

"Я думаю, що більшості населення Білорусі теж хотілося б бути в Євросоюзі, проте за діючої влади це не можливо. Я думаю, що така сама ситуація з Україною".

Також Власенко повідомив, що прокурори, вимагаючи перенесення розгляду справи щодо "ЄЕСУ", "посилалися на нелегітимний документ". За словами Власенка, вони надали довідку Міжнародної медичної комісії, "яка до Тимошенко жодного відношення не має".

"Лікарем Юлії Володимирівни до останнього часу був лікар із клініки "Шаріте" Лутц Хармс, а сьогодні має прилетіти нова лікар, і тільки лікарі мають право давати висновок щодо здоров'я Тимошенко".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram