ГоловнаПолітика

Коморовський обговорив із Меркель ситуацію в Україні

Розмова стосувалася головно українських справ і ситуації навколо Євро-2012.

Коморовський обговорив із Меркель ситуацію в Україні
Фото: EPA/UPG

На зустрічі в американському Чикаго президент Польщі Броніслав Коморовський обговорив із канцлером Німеччини Анґелою Меркель ситуацію в Україні, зокрема, в контексті Євро-2012, яке на початку літа прийматимуть українці з поляками.

Про це Коморовський сказав польським журналістам у США, де він 20-21 травня бере участь у саміті НАТО, повідомляє TVN24.

"Президент, у якого запитали про зустріч із канцлером Меркель, сказав, що розмова стосувалася головно українських справ і ситуації навколо Євро-2012", - повідомляє телеканал.

"Ми знайшли спільний погляд на те, що спортивний захід має бути максимально захищеним від різноманітних суто політичних ситуацій. Але також поділяємо занепокоєння через ситуацію в Україні ", - сказав Коморовський.

При цьому президент Польщі зазначив, що планує продовжити цю тему під час переговорів із Президентом України Віктором Януковичем.

Нагадаємо, на початку травня кілька політиків держав Євросоюзу заявили про намір бойкотувати матчі Євро-2012 в Україні через справу екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко. Представники польської влади виступають проти бойкоту Євро-2012 в українських містах.

Водночас сама Меркель заявила, що остаточне рішення, приїжджати чи ні в Україну, вона ухвалить перед початком заходу, перший матч якого заплановано на 8 червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram