ГоловнаПолітика

Тейшейра: європейцям важко влаштуватися на роботу в Україні

В ЄС просили посприяти прем'єра Миколу Азарова.

Тейшейра: європейцям важко влаштуватися на роботу в Україні
Фото: http://fakty.ictv.ua

У експертів ЄС, які приїжджають в Україну на запрошення українського уряду, виникають труднощі з реєстрацією і працевлаштуванням.

Про це заявив голова представництва Європейського Союзу в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра.

"З одного боку Україна заявляє про те, що хоче інтегруватися в ЄС, звертається по відповідну допомогу. Європейський Союз таку допомогу надає, скеровуючи своїх експертів, але водночас експерти ЄС, які приїжджають в Україну на запрошення української сторони, зіштовхуються з неймовірними труднощами, пов'язаними з реєстрацією і роботою в Україні", - зазначив європредставник.

Тейшейра зазначив, що ці труднощі виникають через нововведення, зроблені урядом України в останні два роки.

"Ми цього питання неодноразово торкалися на зустрічах із представниками української влади й буквально цього тижня це питання знову було озвучено в контексті засідання ради з питань співпраці між Україною та ЄС, що відбулася в Брюсселі. Це питання порушували безпосередньо в присутності прем'єр-міністра України Миколи Азарова", - додав голова представництва ЄС в Україні.

На думку Тейшейри, вирішення цієї проблеми дуже просте - "потрібно повернутися до тієї системи, яка вже багато років існувала, до того, як було прийнято нові рішення. Однак, оскільки цього не відбувається, - ми починаємо ставити під сумнів добру волю з боку України, якщо навіть такі прості адміністративні рішення не ухвалюють".

"Це одне з тих протиріч, які ми спостерігаємо у відносинах між Україною та ЄС, коли з одного боку влада заявляє, що Україна прагне інтегруватися в ЄС, а з іншого робить абсолютно протилежні кроки", - зазначив Тейшейра.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram