ГоловнаПолітика

Євродруг Тимошенко: українська влада прикривається Євро-2012

Вільфред Мартенс написав лист про необхідну солідарність з Юлією Тимошенко.

Євродруг Тимошенко: українська влада прикривається Євро-2012
Фото: Макс Левин

Українська влада розглядає Євро-2012 як завісу для того, щоби приховати придушення демократії.

Про це заявив лідер Європейської народної партії Вільфред Мартенс, інформує сайт Юлії Тимошенко.

"Я думаю, що дух помаранчевої революції нікуди не зник з України. Навіть незважаючи на те, що влада відчайдушно намагається згорнути свободи, досягнуті під час революції, їй не вдасться згорнути демократичний дух українського народу. Українці боролися, здобули і живуть у демократії. Ніхто, навіть ті, хто отримав найкращу підготовку в КДБ, не здатний забрати в України свободу та демократію. А Юлія Тимошенко – яскравий приклад демократичного духу Україні", - сказав Мартенс.

Він зазначив, що сучасна Україна зазнала великих змін порівняно з 2009 роком за часів попереднього уряду.

"Україна Януковича серйозно відрізняється від України помаранчевого уряду. Діючий режим розглядає Європу винятково з геополітичного й економічного погляду. Його не цікавлять європейські цінності. І тепер режим розплачується за свій вибір: ЄС не підпише угоди між Україною та ЄС, лідери ЄС не відвідали запланований саміт країн Центральної та Східної Європи в Ялті (що привело до його скасування), лідери ЄС також бойкотуватимуть Євро-2012, і т. д. Тому, якщо Україна все ще хоче продовжувати йти європейським шляхом, її влада повинна серйозно переглянути свою політику і підхід", - зауважив Мартенс.

Тональність, та, яка є сьогодні з боку Європи, вона, безумовно, нас непокоїть, але ми ведемо цей діалог і дивимося, як кажуть, в очі. Нам нічого ховати чи приховувати. Політика вона робить свою справу на всіх рівнях

— Президент Виктор Янукович

Він також повідомив, що в березні цього року звернувся до всіх глав урядів - членів Європейської народної партії, в тому числі і до Федерального канцлера Німеччини Анґели Меркель, із листом про необхідність політично висловити солідарність з Юлією Тимошенко.

"Нині ж українська влада розглядає Євро-2012 як можливість "похизуватися" всіма іноземними гостями і використовувати їх, як димову завісу з тим, щоб приховати придушення демократії та порушення прав людини. Однак, хоча ЄНП і наші лідери не мають нічого проти чемпіонату Європи, ми не будемо грати в гру Президента України Віктора Януковича", - заявив Мартенс.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram