ГоловнаПолітика

У Черкаській області четвертий рік судять тещу депутата Колесніченка

У Черкаській області четвертий рік не можуть засудити тещу народного депутата Вадима Колесніченка Лілію Македон, яка залила в рот своєї підлеглої пляшечку нашатирного спирту.

У Черкаській області четвертий рік судять тещу депутата Колесніченка
Фото: Макс Левин

У Черкаській області четвертий рік не можуть засудити тещу народного депутата Вадима Колесніченка Валентину Македон, яка залила в рот своєї підлеглої пляшечку нашатирного спирту.

Про це пише газета "Україна молода".

"У вересні 2007 року між вихователькою Галиною Хрущ і методистом Жашківського дитсадка сталася сварка. Галина, як і більшість працівників установи, вкотре заявила, що методист (одна з трьох доньок Валентини Македон, тещі Вадима Колесніченка) не зацікавлена в співпраці з вихователями, "не допомагає в проведенні занять, кричить і командує, її навіть бояться діти".

На захист методиста стала мати, завідувачка дитсадка Валентина Македон. Сварка між начальником і вихователькою дійшла до того, що Галина просто втратила свідомість у кабінеті. Зі свідчень потерпілої, коли вона отямилася, то перше, що побачила, - Валентину Василівну, яка "мене взяла за щоки, перегнула голову і почала лити з пляшечки нашатирний спирт".

За свідченнями самої пані Македон, вона просто подумала, що це було "заспокійливе, що це серцеві краплі, валер'янка". При цьому, як стверджується, флакончик був підписаний, а, будь-яка людина, відкривши нашатир, почує його специфічний запах.

Після інциденту експерти виявили в потерпілої опіки II ступеня, а сама Галина потрапила в реанімацію. Тому саме за це винуватиця повинна нести відповідальність. Ба більше, Галина зазначає, що теща Колесніченка могла обпалити її і навмисне, посилаючись на те, що вихователь не хотіла брати участь у "дерибані" коштів, які нібито привласнювала завідувачка.

Однак відповідальність за інцидент поки що несе не Македон, а місцеві чиновники - завідувача райвідділу освіти та працівника адміністрації звільнили з посад. А Македон звільняли двічі, проте "не остаточно", жінка досі працює завідувачем дитячим садом.

Українські суди спочатку стали на бік потерпілої - на початку 2008 року Жашківський райсуд визнав винуватою Македон за статтею 128 Кримінального кодексу (необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження), призначив відшкодувати потерпілій моральну (5 тис. грн.) і матеріальну шкоду (1800 грн.). Потім Апеляційний суд Черкаської області скерував справу на новий розгляд у Жашків, де вже 2009-го повторно визнав тещу Колесніченко винуватою, збільшивши матеріальні збитки до 2387 гривень. Але наступна апеляція 2010 року вже виправдала Македон і знову справу скерували на новий судовий розгляд, перекресливши всі попередні висновки Феміди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram