ГоловнаПолітика

Україна ще має багато зробити для підписання Угоди про асоціацію

Євросоюз охолодив запал українського МЗС.

Україна ще має багато зробити для підписання Угоди про асоціацію

У Європейському Союзі вважають, що Україна ще має зробити велику роботу для підписання Угоди про асоціацію.

Про це сказала сьогодні в Києві в своєму виступі під час святкування Дня Європи в Україні заступник голови Представництва Європейського Союзу в Україні Марія Юрікова.

"Переговори були завершені, і документ парафовано, але до остаточного підписання цього важливого документа ще має бути виконаний чималий обсяг роботи", - сказала вона.

За її словами, залишається ще багато напрямків, з яких потрібно досягти значного поліпшення, зокрема, це юридична система, поліпшення бізнес-клімату, боротьба з корупцією.

"Ваша країна має зробити дуже важливі, серйозні та систематичні кроки на шляху до реформування цих галузей, щоб наблизитися до європейських стандартів", - сказала вона.

Юрікова зазначила, що якщо ця угода буде належним чином втілена в життя, це гарантуватиме громадянам України майже такі самі юридичні стандарти, права та переваги, якими вже сьогодні користуються громадяни ЄС.

Нагадаємо, сьогодні міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко заявив, що Україна хоче бути в Європі не тільки географічно, а й інституційно.

Як відомо, Україна й ЄС вели переговори щодо Угоди про асоціацію з 2007 року. 19 грудня 2011 року сторони заявили про завершення переговорів, а 30 березня 2012 року документ було парафовано.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram