ГоловнаПолітика

Протасевич: Тимошенко в дуже тяжкому психоемоційному стані

Чиновник підкреслив, що сам прихованих камер не бачив.

Протасевич: Тимошенко в дуже тяжкому психоемоційному стані
Фото: rpne.net

Віце-президент Європарламенту Яцек Протасевич обговорював з екс-прем'єром України Юлією Тимошенко умови її перебування в лікарні ЦКЛ №5 у Харкові, пропозиції президента Європарламенту Мартіна Шульца, а також відносини України та ЄС та їх майбутнє.

Про це повідомив Протасевич у суботу після зустрічі з Тимошенко.

"По-перше, ми говорили про умови, в яких перебуває пані Тимошенко в лікарні, по-друге, я питав, чи потрібні їй додаткові лікарі як запропонував пан Шульц. По-третє, чи погодилася б вона на приїзд представника Європарламенту на розгляд касації у її справі. Це теж пропозиція пана Шульца. І нарешті, ми говорили в цілому про відносини Україна та ЄС та їх майбутнє", - повідомив єврочиновник.

За його словами, екс-прем'єр сказала, що не потребує додаткової медичної допомоги, оскільки повністю приймає лікування, запропоноване доктором Лутцом Хармсом і німецькими лікарями.

Крім того, за словами Протасевича, вона не проти, щоб на розгляді касаційної скарги в суді був відомий європейський політик, але вважає, що це має бути незалежна, неупереджена людина, авторитет якої не викликає сумніву.

Відповідаючи на питання про стан здоров'я Тимошенко, Протасевич зазначив, що вона перебуває "в дуже тяжкому психоемоційному стані".

"Пані Тимошенко в дуже тяжкому психоемоційному стані. Камери, як відкриті, так і приховані (вона впевнена, що є приховані камери) - все це не сприяє її одужанню", - зазначив він.

Водночас, віце-президент Європарламенту сказав, що бачив тільки три відкриті камери відеоспостереження: дві встановлені в коридорі й одна в палаті, де перебуває Тимошенко.

Він підкреслив, що сам прихованих камер не бачив ні в приміщенні, де була зустріч із Тимошенко, ні в кімнаті, де проходять процедури, ні в інших приміщеннях, але екс-прем'єр стверджує, що там є приховані камери відеоспостереження.

Протасевич також відзначив високий рівень медичного обладнання в лікарні.

Нагадаємо, зустріч екс-прем'єра України Юлії Тимошенко з віце-президентом Європарламенту Яцеком Протасевичем і генеральним консулом Польщі в Харкові Яном Гранатом відбувалася сьогодні в палаті екс-прем'єра і тривала близько 2 годин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram