ГоловнаПолітика

Віце-президент Європарламенту: ЄС не відмовляється від надій щодо України

Українську євроінтеграцію перестали ставити за приклад іншим країнам.

Віце-президент Європарламенту: ЄС не відмовляється від надій щодо України
Фото: rpne.net

"ЄС багато надій покладав на Україну, щоб відмовитися від них так швидко. Заморозити відносини - це дуже простий крок ... ми відстоюємо діалог, незважаючи на те, наскільки він буде складним. Ми відкриті для діалогу".

Про це на міжнародних дебатах "Україна - ЄС: на рубіконі" заявив віце-президент Європарламенту Яцек Протасевич, - повідомляє кореспондент LB.ua.

Зокрема, європолітик зазначив, що ЄП проти припинення діалогу з Україною, навіть незважаючи на її відставання в процесах просування євроінтеграції.

Водночас Протасевич розповів, що раніше в Брюсселі Україну ставили як успішний приклад просування до євроінтеграції іншим країнам Східної Європи, висловивши сподівання, що так буде й надалі.

У цьому контексті віце-президент Європарламенту повідомив, що в ЄС стурбований через справу колишнього прем'єр-міністра, лідера партії ВО "Батьківщина" Юлії Тимошенко. А опозиційні сили, на думку ЄП, зобов'язані брати участь у виборах до Верховної Ради, які пройдуть у жовтні.

Нагадаємо, у звіті виконання Україною порядку денного асоціації Україна-ЄС за 2011 рік, представленому кілька днів тому в Брюсселі, наголошено, що 2011 року ситуація в сфері прав людини і демократії в Україні погіршувалася.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram