ГоловнаПолітика

Тимошенко просить FATF розслідувати угоди української влади

Екс-прем'єр просить розслідувати можливі зловживання під час придбання "Чорноморнафтогазом" бурових установок.

Тимошенко просить FATF розслідувати угоди української влади
Фото: for-ua.com

Колишній Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко написала заяву до FATF, в якій наведені докази того, що Юрій Бойко, Дмитро Фірташ, Іван Фурсін причетні до відмивання 3,2 млрд грн з держбюджету через так звану "вишку Бойка".

Про це сьогодні на брифінгу в Києві повідомили народний депутат Остап Семерак і захисник Тимошенко Сергій Власенко, повідомляє прес-служба "БЮТ".

Зокрема, Остап Семерак назвав прізвища тих людей, які, на думку Тимошенко, причетні до відмивання грошей з бюджету.

"Я можу назвати прізвища міністра Бойко - ця людина курирує "Чорноморнафтогаз". Ця людина входить в альянс політично-фінансової групи "РосУкрЕнерго". В угоді з "Чорноморнафтогазом" задіяний банк, власниками якого є пан Фірташ і Фурсін. У нас є докази цих речей", - зазначив народний депутат.

Він також розповів, що їм пощастило отримати оригінали фіктивних тендерів і документів щодо купівлі вишок для "Чорнормнафтогазу".

Політик зазначив, що в цій операції були задіяні Латвія, Великобританія та Північна Ірландія. Водночас Сергій Власенко додав, що сьогодні вони вже підготували заяву до відповідних європейських структур.

"Станом на сьогодні ми підготували і Юлія Володимирівна підписала таку заяву, адресовану відповідним європейським структурам. Зокрема, FATF з операцій, які пов'язані з "вишками Бойка".

Нагадаємо, нове бурове обладнання повинно дозволити державній компанії "Чорноморнафтогаз" до 2015 року видобувати 3 млрд кубометрів газу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram