ГоловнаПолітика

У МЗС розповіли, чому Ромпей і Баррозу не захотіли зустрічатися з Азаровим

Зустріч не відбулася з об'єктивних причин.

У МЗС розповіли, чому Ромпей і Баррозу не захотіли зустрічатися з Азаровим
Герман ван Ромпей и Жозе Мануэль Баррозу
Фото: Макс Левин

Президент Європейської ради Герман ван Ромпей і голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу не змогли зустрітися з прем'єр-міністром України через сильну зайнятість.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко під час брифінгу в Кабміні.

Так, за його словами, голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу не зміг зустрітися з українським прем'єром під час його останнього візиту в ЄС, оскільки раніше виїхав на засідання країн "великої вісімки".

Що ж до президента Європейської ради Германа Ван Ромпея, то, за словами К. Грищенка, його відволікла "маса нагальних внутрішніх проблем Євросоюзу, в тому числі і фінансова криза".

Зокрема, за словами глави українського МЗС, президент Євроради повинен був вирішувати питання надання допомоги низці країн Євросоюзу.

Нагадаємо, 15 травня прем'єр-міністр України Азаров узяв участь у засіданні Ради з питань співпраці між Україною та ЄС у Брюсселі. Того ж дня глава представництва ЄС в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра сказав: "Прем'єр-міністр України Микола Азаров звернувся з проханням зустрітися з президентом Ради ЄС Херманом ван Ромпеєм і президентом Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу, проте ці зустрічі не були підтверджені".

9 травня президент Європейської Ради Ромпей в інтерв'ю телеканалу "Євроньюз" сказав, що Азарову не варто їхати в Брюссель для участі в засіданні Ради співпраці Україна-ЄС, запланованому на 15 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram