ГоловнаПолітика

Тюремники не пустили канадських депутатів до Тимошенко

ДПтСУ більше нікого не пускатиме до екс-прем'єра.

Тюремники не пустили канадських депутатів до Тимошенко
Фото: www.lrp.lt

На час перебування екс-прем'єра Юлії Тимошенко в лікарні зустрічі з нею припиняють - до повернення у виправну колонію.

Про це йдеться в повідомленні Державної пенітенціарної служби України.

У відомстві розповіли, що сьогодні, 16 травня, отримали звернення посла Канади в Україні про можливість зустрічі делегації депутатів канадського парламенту з Тимошенко.

"Запит був розглянутий у рамках чинного законодавства, і була надіслана відповідь про неможливість проведення сьогодні такої зустрічі, оскільки зараз Тимошенко перебуває в ЦКЛ "Укрзалізниці" для проходження курсу реабілітації", - заявили тюремники.

"Відповідно до українського законодавства, побачення із засудженими такої категорії призупиняють до моменту їхнього повернення у виправну колонію для подальшого відбування покарання", - сказано в повідомленні.

Окрім того, зазначений візит не був узгоджений з графіком реабілітаційних процедур Тимошенко, додали у відомстві.

ДПтСУ зазначила, що о запропонованій представниками Канади порі для побачення було заплановано офіційний візит до Тимошенко представників Моніторингового комітету ПАРЄ, що також є однією з причин відмови канадській делегації.

"Окрім цього, ДПтС України звертає увагу на необхідність надалі дотримуватися термінів розгляду звернень і запитів (до 30 днів)", - зазначено в повідомленні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram