ГоловнаПолітика

На Буковині влада змушує передплачувати "правильні" видання

Чернівецькі журналісти просять людей не коритися.

На Буковині влада змушує передплачувати "правильні" видання
Черновецкая облгосадминистрация
Фото: http://molbuk.ua

Правління Чернівецької обласної організації Національної спілки журналістів заявляє, що влада взялася за передплату підконтрольних їй видань.

"Останнім часом почастішали і набули неприхованих форм спроби органів державної влади та місцевого самоврядування використовувати засоби адміністративного та фінансового впливу з метою нарощування тиражів підконтрольних газет, що спотворює місцевий ринок періодичних видань й обмежує права громадян отримувати об'єктивну інформацію, призводить до нецільового використання бюджетних коштів", - йдеться в заяві.

Чернівецькі журналісти впевнені, що це право людей, а не влади, "які газети передплачувати чи купувати".

Сьогодні в Україні гарантована свобода слова тільки для провладних політичних партій і їхніх союзників - за гроші

— віце-спікер Микола Томенко

В організації стверджують, що "з кабінетів облдержадміністрації йдуть письмові й усні вказівки всім керівникам різного рівня організувати та взяти під особистий контроль і передплату державних та комунальних видань, і окремих приватних, наближених до влади".

Також обласна Спілка журналістів Буковини заявляє, що до неї надходять сигнали від різних трудових колективів про те, що керівники змушують передплачувати підконтрольні владі видання.

"Пояснюють це горе-агітатори від влади тим, що держава повинна доносити до людей інформацію про свою діяльність, пояснювати свої мудрі рішення. Але очевидно, що влада активізується не на тому напрямку, для чого вона призначена або обрана. І відбувається це чомусь саме напередодні виборів. Тому справжня мета зрозуміла - обмежити доступ до людей будь-якої іншої думки, окрім власної, будь-якої непривабливої інформації про себе. Це ми вже мали, і що з цього вийшло - теж усім відомо", - заявляють у Спілці журналістів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram