ГоловнаПолітика

Співдоповідачі ПАРЄ приїхали в лікарню до Тимошенко

Канадських парламентаріїв не пустили до екс-прем'єра.

Співдоповідачі ПАРЄ приїхали в лікарню до Тимошенко
Фото: most-kharkov.info

Близько 15:00 на територію Центральної клінічної лікарні "Укрзалізниці" в'їхав мікроавтобус із представниками Парламентської асамблеї Ради Європи - співдоповідачами Маріеттою де Пурбе-Лундін і Маіліс Репс.

Співдоповідачі ПАРЄ відразу попростували в приміщення лікарні, де повинна відбутися їхня зустріч з екс-прем'єром Юлією Тимошенко.

Нагадаємо, за годину до цього до КПП лікарні приїхав автобус з делегацією канадських парламентаріїв і представників громадських організацій Канади. Як повідомив журналістів депутат парламенту Канади, парламентський секретар міністра закордонних справ Канади Боб Декерт, канадська влада вже зверталася в МЗС України із запитом щодо відвідування Юлії Тимошенко, проте сьогодні отримала відмову.

За словами Декерта, відмова мотивована тим, що сьогодні з Тимошенко зустрічаються представники ПАРЄ. Декерт зазначив, що згодом знову домагатиметься дозволу на зустріч з екс-прем'єром.

"Ми тут, щоб висловити стурбованість долею українського народу і запевнити, що ми працюватимемо, щоб вибори восени цього року були справедливими і демократичними. Ми сьогодні тут, щоб висловити стурбованість із приводу переслідування пані Тимошенко. Ми також стурбовані утриманням пана Луценка, пана Іващенка й інших. Ми вважаємо, що це не служить демократії в Україні. Ми звертаємося до уряду України, щоб пані Тимошенко отримала необхідну медичну допомогу і була звільнена", - заявив Боб Декерт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram