ГоловнаПолітика

Канадських парламентаріїв не пустили до Тимошенко

Депутати мають намір підготувати звіт для своєї влади.

Канадських парламентаріїв не пустили до Тимошенко
Фото: tsn.ua

Сімох членів Комітету із закордонних справ і міжнародної спільноти парламенту Канади не пустили на зустріч із Юлією Тимошенко, їм довелося задовольнитися спілкуванням з прихильниками екс-прем'єра під лікарнею.

Член делегації Боб Дечерт повідомив журналістів, що парламентарії зверталися до влади з проханням про зустріч із Тимошенко, але отримали відмову.

"Нам було сказано, що через відвідування Тимошенко Європейської комісією буде незручно, якщо буде ще одна делегація", - сказав він. Дечерт наголосив, що був в Україні в березні з тією самою метою, але також отримав відмову.

При цьому він подякував владі України за надану можливість послові Канади й канадським лікарям зустрітися з Тимошенко.

За словами Дечерта, метою приїзду делегації є підготовка звіту про ситуацію в Україні для канадського парламенту. Він також повідомив, що члени делегації зустрілися в Харкові з представниками місцевих правозахисних організацій і мають намір зустрітися з членами профільного комітету з питань закордонних справ Верховної Ради.

Дечерт також наголосив, що в Канаді мешкає 1,3 млн громадян українського походження і тому Україна дуже важлива для Канади. За його словами, канадці уважно стежать за подіями в Україні, за долею Тимошенко, Луценка, Іващенка, а також за підготовкою до виборів 2012 року.

"Ми в Україні, щоб висловити свою стурбованість долею українського народу, і зробимо все, щоб вибори в жовтні цього року були справедливими, прозорими і чесними", - сказав він.

Дечерт також зазначив, що Канада має намір відправити своїх спостерігачів на вибори, як вона робила це й раніше.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада України відмовилася внести до порядку денного проект закону про амністію 2012 року для осіб, засуджених за перевищення влади, привласнення, розтрату або заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем, рішення щодо якого безпосередньо впливає на долю Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram