ГоловнаПолітика

Богословська роз'яснила європейцям марність бойкоту Євро-2012

Інна Богословська дала інтерв'ю британській газеті Times.

Богословська роз'яснила європейцям марність бойкоту Євро-2012
Фото: Макс Левин

Дії деяких високопоставлених чиновників ЄС щодо бойкоту Євро-2012 не врятують Юлію Тимошенко від нових звинувачень, упевнена нардеп від Партії регіонів Інна Богословська.

Як повідомляє прес-служба Партії регіонів, про це вона сказала в інтерв'ю британській газеті Times.

За словами політика, нові звинувачення, включаючи співучасть у вбивстві, можуть висунути Юлії Тимошенко, незважаючи на кроки деяких високопоставлених чиновників ЄС із бойкотування чемпіонату Європи з футболу.

Також Богословська додала, що Україна наполягатиме, щоб Європейський Союз розглянув документи, які стосуються судового розгляду у справі Тимошенко.

Треба розуміти, хто основний чинник цих проблем - Меркель. Вона вже сьогодні фактично програла вибори в трьох землях, їй потрібна маленька, але швидка переможна війна на маленькій території - в Україні, довести щось і комусь, що вони прагнуть змінити та вливати на ситуацію

— Олег Надоша, нардеп від Партії регіонів

Вона також заявила, що Тимчасова слідча комісія Верховної Ради щодо газових контрактів Юлії Тимошенко виявила конкретні докази того, що екс-прем'єр, уклавши газові угоди з Володимиром Путіним 2009 року, фактично вчинила посадовий злочин.

"У підсумку за наш газ ми платимо більше, ніж німці. Угоду було укладено під час нічної зустрічі з Путіним, але, щоб підтвердити звинувачення, ми повинні були б допитати Путіна", - зазначила депутат, визнавши також, що малоймовірно, що президент Росії погодиться на перехресний допит.

Нагадаємо, вчора Вищий спеціалізований суд із цивільних і кримінальних справах відклав розгляд касаційної скарги захисту екс-прем'єра Юлії Тимошенко у "газовій справі" на 26 червня.

Раніше Тимошенко припускала, що тиск Європи дозволить їй вийти на свободу внаслідок розгляду касації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram