ГоловнаПолітика

Кличко піддасть чиновників люстрації

У разі приходу до влади політик обіцяє звільнити держслужбовців, які брали хабарі.

Кличко піддасть чиновників люстрації
Фото: http://kyiv.klichko.org

Лідер партії "УДАР" Віталій Кличко вважає за необхідне провести в Україні люстрацію чиновників і працівників правоохоронних органів за прикладом Грузії.

Про це він сказав під час спілкування з блогерами та представниками громадських організацій Чернігова у вівторок.

"Люстрація кадрів - необхідна умова виведення України з глибокої політичної та економічної криз. Я переконаний, що треба звільняти людей, які брали хабарі та наживалися замість того, щоб працювати на користь держави, які дискредитували професію правоохоронців, захисників громадян", - цитує слова Кличка прес-служба партії УДАР.

Політик переконаний, що прикладом успішного реформування правоохоронної системи можна вважати Грузію, де за короткий час вдалося повністю "перезавантажити" правоохоронну систему.

Сьогодні прилетів з однопартійцями в Грузію. Батумі вразив... За 5 років їм удалося, здавалось би, неможливе

— Віталій Кличко

"У Грузії, так само як і в Україні, надзвичайно короткою була "лава запасних" - не було звідки брати кваліфіковані кадри. При цьому після звільнення в один день усіх співробітників міліції, уряду Саакашвілі необхідно було протягом місяця знайти і навчити людей. І грузини знайшли мудре рішення - повертати з-за кордону молодь, трудових мігрантів, які тисячами виїхали з Грузії в пошуках кращої долі-роботи та освіти. і найбільшим викликом для грузинської влади стало забезпечення цим людям стабільної роботи, пристойної зарплати, соціального захисту", - сказав Кличко.

"Думаю, що Україні слід іти таким самим шляхом, враховувати досвід Грузії в цих питаннях. Треба гарантувати молодим українцям можливість будувати своє життя в Україні, тоді вони повертатимуться і працюватимуть на користь держави", - зазначив лідер "УДАРу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram