ГоловнаПолітика

Кужель: Тігіпко видавав зарплату в конвертах

Сергія Тігіпка звинуватили в лицемірстві.

Кужель: Тігіпко видавав зарплату в конвертах
Фото: ukranews.com

Екс-заступник голови "Сильної України" Олександра Кужель розповіла, що в партії, яку очолює Сергій Тігіпко, платили зарплату нелегально.

Про це вона розповіла, виступаючи 15 травня в Києві перед підприємцями на Національному форумі профспілкових, громадських організацій і підприємництва, пише "Дело".

"Той самий пан Тігіпко, я можу про це розповісти, він усім нам виплачував тільки в конвертах заробітну плату. А в цей час виходив в ефір і говорив, що треба платити офіційно. Вони всі брешуть", - сказала Кужель.

Ці слова прозвучали в контексті проблеми тіньової зайнятості у підприємців-платників єдиного податку. Кужель вважає, що в нинішньому вигляді єдиний податок "не може існувати, бо створює корупційний ринок виплат заробітної плати".

На мій погляд, однією з найболючіших проблем у трудових відносинах є те, що близько 40% заробітної плати виплачують нелегально

— Сергій Тігіпко

Кужель також розповіла про плани об'єднаної опозиції щодо проблем із нелегальними зарплатами.

"Є пропозиція. Ми підготували закон, який пропонує знизити єдиний соціальний внесок на 45%. Він виходить в суму 20% - це як попередній крок", - розповіла екс-глава Держкомпідприємництва. В 1990-ті Кужель доклала руку до створення спрощеної системи оподаткування, яка діяла до 1 січня 2012 року.

Далі опозиційні депутати хочуть об'єднати всі фонди в один. На адмініструванні податків тоді можна буде заощадити до 30% цих податків. "Якби ви знали, як вони їх дерибанять ... За Галицьким — мільйон євро було тільки в сейфі", - сказала Кужель.

Також вона зазначила, що ні для кого не секрет, що сьогодні "спрощенці" взагалі офіційно не беруть на роботу людей, а платять їм відсотки від реалізації.

Нагадаємо, Олександра Кужель зі скандалом пішла з партії "Сильна Україна". "Я свій вибір зробила, і це вибір свідомий. Я 17 років життя присвятила створенню середнього класу в Україні, тож не можу увійти в команду, яка знищує цей клас", - заявила тоді Кужель.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram