ГоловнаПолітика

У Центрвиборчкомі намагаються заспокоїти опозицію

Зміни до закону про вибори будуть тільки технічними.

У Центрвиборчкомі намагаються заспокоїти опозицію
Фото: www.moemisto.com.ua

Зміни до закону про вибори народних депутатів, які підготувала Центральна виборча комісія, мають суто технічний характер.

Про це заявив заступник голови ЦВК Андрій Магера.

"Парламент повинен ухвалити зміни до закону, і всі повинні переконатися в тому, що це виключно технічні зміни, а не якісь інші моменти. А зараз займати позу святих і говорити: ось ми нічого не будемо робити. Про це треба було говорити в листопаді", - сказав він.

"Наголошую, що розчарую тих, хто шукає якусь політичну складову або якісь політичні моменти. Законопроект має виключно технічний характер і повинен усунути прогалини, зокрема, зумовлені неякісною підготовкою свого часу Верховною Радою", - додав чиновник.

Магера зазначив, що ЦВК своїми постановами може регулювати окремі технічні моменти, спричинені недосконалістю деяких норм закону про вибори, якщо парламент не внесе змін до закону.

Однак, за його словами, у Центрвиборчкомі розуміють, що за такої ситуації "хтось може звернутися до суду й оскаржити постанову ЦВК з погляду незаконності".

Як відомо, 8 травня Центральна виборча комісія схвалила пропозиції до закону "Про вибори народних депутатів України".

14 травня голова Верховної Ради Володимир Литвин сказав, що вважає за необхідне внести "технічні зміни" до закону про вибори.

Зі свого боку, заступник голови ВР Микола Томенко заявив, що опозиція вважає неприйнятним унесення будь-яких змін до закону про вибори народних депутатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram