ГоловнаПолітика

Харківська влада не платить ані копійки за лікування Тимошенко

Є лише організаційні моменти.

Харківська влада не платить ані копійки за лікування Тимошенко
Игорь Шурма
Фото: http://057.ua

Харківська облдержадміністрація забезпечує лише організаційні, а не фінансові заходи у зв'язку з перебуванням Юлії Тимошенко на території регіону.

Про це заявив заступник голови Харківської ОДА Ігор Шурма.

"У зв'язку із тим, що Качанівська колонія, де відбуває термін Юлія Тимошенко, як і ЦКЛ №5" Укрзалізниці ", де вона зараз лікується, знаходяться на території Харківської області, облдержадміністрація забезпечує комунікативні зв'язки під час проведення різних заходів у цих установах, пов'язаних з екс-прем'єр-міністром. Водночас ХОДА не має фінансових зобов'язань перед пенітенціарною службою або залізничним відомством", - наголосив він.

"Сьогодні все, що пов'язано з утриманням Тимошенко - це фінансове навантаження держави. Щодо лікування, то лікарня №5 виділяє необхідні ліки за рахунок відомства. За цією самою схемою придбано особливий медичний стіл для лікування хребта Тимошенко. Тему гонорарів німецьким лікарям ми не розглядаємо. Ліки, які привіз лікуючий лікар Лутц Хармс, оплачені німецькою стороною. Частину коштів на лікування Тимошенко повинні забезпечити члени її сім'ї", - додав Шурма.

За його словами, якщо пенітенціарна служба або ЦКЛ №5 звернуться до ОДА з проханням виділити транспорт для перевезення Тимошенко з лікарні в колонію або назад, транспорт буде виділено. Те саме стосується й організації консультації спеціалістів вищого профілю з медичних установ регіону. "Такі консультації буде надано після погодження з МОЗ", - сказав чиновник.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram