ГоловнаПолітика

ЄС перерахував вимоги до України

Євросоюз підтверджує бажання підписати Угоду про асоціацію з Україною.

ЄС перерахував вимоги до України
Фото: horoshienovosti.com.ua

Європейський союз визначив три кроки, які потрібно зробити Україні, щоб повернути відносини Брюсселя і Києва на попередній рівень.

Ці кроки назвав міністр закордонних справ головуючої в ЄС Данії Віллі Сьовндал на прес-конференції в Брюсселі у вівторок після засідання Ради зі співпраці Україна-ЄС.

За його словами, під час минулого засідання сторони "фокусувалися на заходах, яких слід було вжити для повернення відносин на колишній рівень". "Наш сигнал простий - політична асоціація та економічна інтеграція - на столі. Все вже зроблено, але Україні потрібно продемонструвати відданість європейським цінностям. Для цього існує простий шлях: перше - це проблема вибіркового правосуддя в країні; друге - провести вільні та справедливі вибори; третє - проведення реформ. Усі ці цілі досяжні. ЄС готовий надати підтримку", - зазначив він.

Сьовндал також розповів, що під час засідання сторони проаналізували стан відносин між Україною та ЄС. При цьому він наголосив, що останнім часом відносини партнерів "викликали розчарування, вони проходять через важку фазу". "Ми хотіли б, щоб вони повернулися на колишній шлях", - сказав міністр.

Європейський комісар із питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле також погодився, що останній розвиток подій в Україні викликає стурбованість. Він підтвердив заявлену верховним представником ЄС Кетрін Ештон позицію про те, що ЄС хоче підписати Угоду про асоціацію, але Україна повинна поважати і дотримуватися європейських цінностей. "Заходи, яких ми очікуємо від України, - абсолютно чіткі, і політична асоціація та економічна інтеграція є нашою спільною метою", - заявив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram