ГоловнаПолітика

У МВС не знають про участь міліціонерів у цивільному в акціях

У відомстві відповіли на запит LB.ua.

У МВС не знають про участь міліціонерів у цивільному в акціях
Фото: Коллаж Lb.ua

Міністерство внутрішніх справ не пояснило, на яких підставах співробітники правоохоронних органів у цивільному беруть участь у масових акціях протесту.

Така відповідь на запит LB.ua надійшла з Департаменту громадської безпеки МВС.

"Об'єктивно розглянути Ваше звернення і дати оцінку діям працівників міліції під час проведення масових заходів неможливо у зв'язку з тим, що у зверненні не наведено прикладу конкретних фактів подій", - йдеться в документі.

Нагадаємо, раніше в ексклюзивному інтерв'ю LB.ua голова МВС Віталій Захарченко ухилився від відповіді на запитання про людей у цивільному, заявивши, що йому нічого невідомо про такі факти.

Разом із тим начальник відділу зв'язків з громадськістю МВС Володимир Поліщук визнав факт появи на акціях працівників міліції в цивільному, вважаючи це неприйнятним.

"Щодо цивільного одягу, я нещодавно розмовляв із начальником департаменту громадської безпеки і особисто свою думку йому висловив, що під час охорони громадського порядку, мені здається, жодної людини в цивільному не повинно бути", - зазначив він.

У цьому контексті Поліщук зазначив, що українському відомству варто відмовитися від такої практики.

"Ми, взагалі-то, дійшли згоди, що треба людей у цивільному, які виконують обов'язки з охорони громадського порядку, взагалі там прибирати, щоб людям, які проводять акцію, було зрозуміло, з ким вони спілкуються, хто керує нарядами міліції, до кого можна звернутися", - заявив Поліщук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram