ГоловнаПолітика

Судді просять у Януковича гроші на зарплати

Ситуація в місцевих та апеляційних судах критична.

Судді просять у Януковича гроші на зарплати

Державна судова адміністрація України просить Президента Віктора Януковича забезпечити належну зарплату працівникам апаратів судів 2012 року.

Про це повідомляє прес-служба судової адміністрації.

Судді виділити на виплату зарплат із державного бюджету 473,8 млн грн.

Голова Державної судової адміністрації Руслан Кирилюк звернувся до Президента з листом щодо критичної ситуації з фінансуванням видатків на оплату праці працівників апаратів місцевих та апеляційних судів, а також необхідності забезпечення здійснення видатків на оплату праці винятково за рахунок коштів загального фонду держбюджету.

"Під час формування проекту держбюджету на 2012 рік Державна судова адміністрація порушувала питання щодо дефіциту видатків загального фонду державного бюджету на оплату праці разом із нарахуваннями. При цьому фінансування частини витрат на оплату праці передбачалося зі спеціального фонду державного бюджету України за рахунок надходжень коштів від справляння судового збору", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, 2012 року середня зарплата українських суддів збільшиться більш ніж удвічі.

Водночас, згідно з інформацією, фактичне надходження коштів від сплати судового збору за період із початку року значно менше запланованих показників, а прогнозований дефіцит коштів на кінець поточного року становитиме близько 770 млн грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram