ГоловнаПолітика

Азаров розповів Ештон про реформи в Україні

Прем'єр також запевнив ЄС у зацікавленості влади України в чесних виборах.

Азаров розповів Ештон про реформи в Україні
Фото: Макс Левин

Прем'єр-міністр Микола Азаров під час зустрічі з Високим представником ЄС із закордонних справ і політики безпеки, віце-президентом Єврокомісії Кетрін Ештон повідомив про реформи в кримінальному провадженніі та економіці України.

Про це повідомляють на сайті Кабінету міністрів.

Сторони обговорили актуальні питання відносин України-ЄС, серед яких і перспективи упідписання Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Ештон поінформувала главу уряду України про результати обговорення цього питання міністрами закордонних справ ЄС 14 травня.

Окрему увагу звернули на внутрішньополітичну ситуацію в Україні. Український прем'єр поінформував Високого представника про реформи, які здійснюються в Україні. Він запевнив, що Україна намагається якнайбільше прозоро і конструктивно відповісти на зауваження ЄС. Зокрема, прем'єр звернув увагу на ухвалення Верховною Радою України нового Кримінально-процесуального кодексу, який має радикально змінити принципи в кримінальному провадженні, а також на реформи в податковій і митній сферах, процес дерегулювання економіки, який наразі триває.

Азаров підкреслив, що на цьому етапі українська влада зробила все для проведення чесних і демократичних виборів. Зокрема, ухвалені закони про вибори, про громадські організації, про публічну інформацію.

Глава уряду також закликав представників ЄС направляти в Україну на вибори стільки спостерігачів, скільки вони вважають за необхідне, оскільки влада України зацікавлена, щоб виборчий процес пройшов максимально відкрито і прозоро.

Зі свого боку Ештон підкреслила, що дотримання Україною принципів верховенства права, а також проведення прозорих і демократичних парламентських виборів восени цього року матимуть визначальне значення для швидкості політичної асоціації та економічної інтеграції з ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram