ГоловнаПолітика

Попов, попри рішення Азарова, не дасть забудовникам вирубувати Київ

Голова КМДА вважає рішення Кабміну "непродуманим".

Попов, попри рішення Азарова, не дасть забудовникам вирубувати Київ
Фото: Макс Левин

"Непродуманим і поспішним" назвав рішення Кабінету Міністрів про спрощення офіційної процедури вирубки зелених насаджень голова Київської міськдержадміністрації Олександр Попов.

За словами керівника міста, це рішення ще дужче усуває місцеву владу від контролю за діяльністю забудовників і максимально ускладнює захист інтересів міста.

"На мою думку, ухвалено непродумане і поспішне рішення, яке ще більше ускладнює для нас захист інтересів міста. При тому, що місцева влада сьогодні й так "завдяки" закону про містобудівну діяльність фактично усунена від можливості контролювати забудовників", - сказав Попов.

Керівник столиці нагадав, що Київ послідовно відстоює скасування норм цього закону. "Я неодноразово говорив про те, що недосконалість цього закону - одна з головних причин численних будівельних конфліктів у столиці. Міська влада, на жаль, позбавлена ефективних важелів для того, щоб відстоювати інтереси громади. Боюся прогнозувати, але нещодавнє рішення уряду може стати причиною зростання числа конфліктів між містом і забудовниками", - сказав Олександр Попов.

Голова КМДА зазначив, що оскільки набуває чинності постанова Кабміну, місто змушене активізувати роботу з просування змін до закону про містобудування. "Київ продовжить роботу з повернення повноважень місцевій владі. Питання посилення контролю місцевої громади за процесами, що відбуваються в місті, вирішуватиметься системно", - сказав голова КМДА.

Олександр Попов акцентував: міська влада використовуватиме всі законні механізми, щоб запобігти діям забудовників, котрі не відповідають інтересам киян. "Місто рішуче налаштоване жорстко вирішувати питання контролю над забудовниками з боку громади і муніципальної влади Києва. Зокрема, за допомогою змін законодавчого поля", - виснував Олександр Попов.

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів України спростив офіційну процедуру вирубки зелених насаджень. Тепер забудовникам не потрібно отримувати в місцевих органах влади ордер на вирубку. За попередніми нормами, вирізати зелені насадження можна було тільки за рішенням виконавчого органу місцевої ради, на підставі спеціально виданого ордера.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram