ГоловнаПолітика

США наполягають на звільненні Тимошенко

США побачили позитивний крок у переведенні екс-прем'єра до лікарні.

США наполягають на звільненні Тимошенко
Фото: Макс Левин

Уряд США закликає звільнити колишнього прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко з ув'язнення, так само, як і інших членів її колишнього уряду.

Про це йдеться в заяві Посольства США в Україні, яка розміщена на сайті Посольства.

"Уряд Сполучених Штатів Америки, як і раніше, глибоко стурбований поводженням з пані Тимошенко й умовами її ув'язнення. Ми продовжуємо закликати українську владу, щоб вона забезпечила пані Тимошенко доступ до належної медичної допомоги. Переведення її до лікарні під наглядом спеціаліста - перший позитивний крок в цьому напрямку. Ми вітаємо і рішення уряду України задовольнити прохання Держсекретаря Клінтон про надання послу США дозволу відвідати пані Тимошенко", - йдеться в заяві Посольства США в Україні.

Уряд США, як і раніше, закликає повністю відновити громадянські та політичні права інших засуджених членів колишнього уряду Тимошенко.

Також, під час відвідування Тимошенко Надзвичайним і Повноважним Послом США в Україні Джоном Теффтом і заступником помічника Держсекретаря США з питань демократії, прав людини і праці Томасом Мелія, екс-прем'єру передали послання Держсекретаря Хілларі Клінтон, в якому вона висловлює занепокоєння її лікуванням.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram