ГоловнаПолітика

Рада має намір заборонити дітям віком до 16 років відвідувати розважальні заклади вночі

У порядку денному Ради - 50 питань.

Рада має намір заборонити дітям віком до 16 років відвідувати розважальні заклади вночі
Фото: Макс Левин

Верховна Рада на засіданні у вівторок розгляне законопроект 8750, яким запропоновано заборонити дітям віком до 16 років із 22:00 до 6:00 відвідувати заклади сфери розваг і заклади громадського харчування без супроводу батьків.

Про це йдеться в порядку денному парламенту.

Почне засідання Рада розпочне з виступів депутатів із заявами, а потім розгляне внесення до порядку сесії низки законопроектів.

Серед них - пропозиція Кабінету Міністрів запровадити щодекадний перегляд акцизів на бензини і дизпаливо залежно від котирувань нафти Brent (10379), а також депутатський законопроект про впровадження біометричних документів, що посвідчують особу (10381).

Рада також розгляне в першому читанні законопроекти про надання повноважень прем'єрові, віце-прем'єру і колегіальним органам уносити проекти актів на розгляд уряду (10274), про спрощення процедури реєстрації партій і внесення змін до їхніх документів (7253), про зобов'язання органів місцевого самоврядування забезпечувати створення і функціонування трудових архівів (9751).

Також депутати ухвалять рішення стосовно проектів про збільшення всіх ввізних мит до встановленого Світовою організацією торгівлі рівня (9241-д), звільнення від ввізного мита товарів для випуску продукції машинобудування на експорт до 2020 року (9310) і про заборону "Нафтогазу" здійснювати експорт газу (9155) .

Загалом у порядку 50 питань.

Як відомо, попереднього пленарного тижня - 24-27 квітня - Рада не працювала через блокування трибуни і президії фракціями "Блок Юлії Тимошенко-Батьківщина" і Блок "Наша Україна-Народна Самооборона".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram