ГоловнаПолітика

Янукович: корупція - одне із "гальм розвитку"

На думку Президента, у корупції немає майбутнього

Янукович: корупція - одне із "гальм розвитку"
Фото: president.gov.ua

Для подолання корупції в Україні потрібно "прибрати чиновника від фінансових ресурсів".

Про це заявив Президент України Віктор Янукович сьогодні в Донецьку, виступаючи на зустрічі з діловими колами та керівниками Донецької області.

Глава держави зазначив, що питання корупції сьогодні "є одним із гальм розвитку нашої держави". При цьому він додав, що, "незважаючи на те, що прийнято антикорупційне законодавство, рівень корупції не зменшується. На жаль, у нашій країні він, як бачимо, залишається на тому самому рівні".

"Я про це говорю, тому що добре знаю, розумію рівень цього явища", - зауважив В. Янукович.

Він акцентував: "Звичайно, ми повинні зробити все, щоб, модернізуючи наше законодавство, прибрати чиновника від фінансових ресурсів. Розвиток бізнесу не можна плутати з бізнесом чиновника".

На думку Президента, проблема корупції в Україні також "сьогодні є дуже великою перешкодою для залучення інвестицій в економіку нашої держави".

Він констатував, що корупція є, "незважаючи на те, що ми значно підняли повернення податку на додану вартість, і вже більш ніж 70% підприємств переведено на автоматичне погашення цього податку, і за великим рахунком великі платники податків працюють, я б сказав, прозоро, як у багатьох цивілізованих країнах світу".

Водночас В. Янукович уточнив, що на великих підприємствах "корупційна складова може бути тільки внутрішня".

Глава держави зазначив: попри це, в такого явища, як корупція, немає майбутнього, її в Україні рано чи пізно буде подолано.

"У нас іще дуже багато інших сфер, де процвітає корупція. Але я хочу сказати, що вона не має майбутнього. Рано чи пізно - але що швидше, то краще - вона зникне з нашого повсякденного життя і не буде такою яскравою, якою є нині", - сказав Президент і зазначив: "Довіра до країни буде тоді, коли тут буде низький рівень корупції, коли буде чітко працювати судова система".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram