ГоловнаПолітика

Янукович витрачає на вертольоти вдвічі більше грошей, аніж йому виділено на закордонні візити

Фінансування перевезень президента здійснюють за рахунок трьох статей держбюджету.

Янукович витрачає на вертольоти вдвічі більше грошей, аніж йому виділено на закордонні візити

Державне управління справами 10 травня уклало угоду з ДАП "України" на перевезення пасажирів авіаційним транспортом із квітня по грудень 2012 року на 31,70 млн грн.

Про це повідомляє "Вісник державних закупівель".

В обґрунтуванні закупівлі вказано, що фінансування перевезень Президента Віктора Януковича здійснюють за рахунок трьох статей держбюджету.

У тому числі за рахунок візитів Президента за кордон (8 млн 682,04 тис. грн без ПДВ), здійснення авіаперевезень у межах України (4 млн 711,809 тис. грн із ПДВ) та здійснення авіаперевезень вертольотом, що становить більше половини всієї суми, - 18 млн 311,029 тис. грн із ПДВ.

В обґрунтуванні закупівлі вказано, що ДАП "України" має два вертольоти типу Мі-8МТВ-1 (номери UR-РАA, UR-РАВ) для здійснення безпосадкових польотів дальністю до 620 км.

Крім цього "для забезпечення оперативних спеціальних авіаперевезень вищих посадових осіб України на коротку відстань" державне авіапідприємство залучає вертольоти типу Augusta 139 ТОВ "Центравіа".

У цієї ж компанії орендують літак Falcon 900. Вартості оренди Augusta і Falcon не вказано.

Торік ДАП "Україна" орендувала у ТОВ "Центравіа" вертоліт Augusta за 7,50 млн грн і літак Falcon за 8 млн грн. На момент заснування фірми 2007 року її засновниками були ТОВ "Укркіевресурс" і Павло Литовченко, який брав активну участь в операції з отриманням земельної ділянки для резиденції "Міжгір'я" Віктора Януковича.

На

нього було оформлено фірму "Танталіт", яка виступила офіційним орендарем 127 га землі у Вишгородському районі під Києвом разом з 1,7 га, яку орендує особисто Віктор Федорович.

Нині П. Литовченко є депутатом Київської облради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram