ГоловнаПолітика

Міністри вирішили не бойкотувати Євро-2012 в Україні

Жоден з європейських міністрів закордонних справ не пропонував бойкотувати Євро-2012.

Міністри вирішили не бойкотувати Євро-2012 в Україні
Фото: luxury-kiev-apartment.com

Міністри закордонних справ Євросоюзу вирішили не закликати до бойкоту європейського чемпіонату з футболу в Україні через ситуацію з ув'язненими лідерами опозиції.

Попри це, вони погодилися, що політикам варто триматися подалі від офіційних трибун, повідомляє "Радіо Свобода" із посиланням на агентство DPA.

Питання відносин з Україною неформально обговорювали під час обіду міністрів закордонних справ країн ЄС у Брюсселі.

За словами міністра закордонних справ Бельгії Дідьє Рейндерса, від відсутності вболівальників на трибунах більше постраждають футбольні команди. А його колега з Люксембургу Жан Ассельборн заявив, що "розривати" відносини з Києвом було б "неправильним сигналом".

Як відомо, завтра в Брюссель для обговорення подальшої долі Угоди про асоціацію та вільну торгівлю повинен прибути прем'єр-міністр України Микола Азаров.

Міністр закордонних справ Австрії Вольфганг Вальднер заявив, що, на його думку, ЄС заледве чи підпише угоду до того, як переконається, що Україна здатна провести "вільні та чесні" парламентські вибори в жовтні.

Нагадаємо, раніше про намір бойкотувати Євро-2012 через ситуацію з Юлією Тимошенко заявили, зокрема, політики Австрії, Нідерландів і Німеччини, а також члени Єврокомісії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram