ГоловнаПолітика

Янукович закликає донецьких бізнесменів підвищити зарплати своїм працівникам

Роботодавці без ентузіазму зустріли пропозицію Президента.

Янукович закликає донецьких бізнесменів підвищити зарплати своїм працівникам
Фото: Макс Левин

Президент Віктор Янукович закликає керівників великих підприємств і бізнесменів Донецької області збільшити заробітні плати своїм працівникам заради підвищення пенсій.

Ця пропозиція прозвучала під час наради з підприємницьким та адміністративним активом Донецької області.

За словами глави держави, перед країною стоїть завдання підняти соціальні виплати та пенсії. Віктор Янукович зазначив, що пенсіонери не можуть своїми руками заробляти більше, тому зростання їхніх пенсій нерозривно пов'язане зі зростанням заробітної плати.

"14,7% зростання зарплати в нас по країні. Подивіться, по Донецькій області: за рівнем зарплати вона друга після Києва, а зростання трішечки відстає. Треба підняти", - звернувся президент до присутніх.

Реакція аудиторії не дуже сподобалася главі держави. "Не бачу ентузіазму", - сказав він. Після цих слів із залу хтось вигукнув: "Піднімемо". Президента ця відповідь влаштувала.

В якості мотивації для підняття заробітної плати Віктор Янукович розповів випадок із власного дитинства. "Мені бабуся казала: "Сьогодні за день потрібно прополоти город". Я думав, як це зробити?! А вона говорила: "Не бійся: очі бояться а руки роблять". У мене була мотивація допомогти бабусі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram