ГоловнаПолітика

Зовнішня ізоляція вигідна українській владі, - народний депутат

Завдання Віктора Федоровича [Януковича] сьогодні - мінімізувати всі стосунки і з Росією, і з ЄС. Тому що, перебуваючи в ізоляції і звідти, і звідти - не юридично, а в контактній ізоляції - ми (Україна, - Ред.) найкраще можемо організувати для наших олігархів заробляння грошей.

Зовнішня ізоляція вигідна українській владі, - народний депутат
Фото: uniworld.org.ua

Таку думку Інститутові Горшеніна висловив народний депутат України (БЮТ) Володимир Макієнко, коментуючи можливі наслідки саміту голів країн СНД, який відбудеться в Москві 15 травня.

"Дружити з росіянами? Там усе відберуть або не дадуть. Дружити з європейцями? Усе треба показувати. І ось - буде своя гра. Будуть обіцянки, будуть якісь нові перспективи якогось асоціативного членства чи партнерства, або ще щось - знову буде гра. Ну і - можливо - буде спроба вирівняти не дуже добрі стосунки з новим президентом (РФ, - Ред.)", - вважає народний депутат.

Очікується, що переговори 15 травня будуть складними для обох сторін, оскільки чимало інтересів Путіна не збігаються з інтересами Януковича, його найближчого оточення, а також лояльних до діючого українського Президента бізнес-груп

— Євген Курмашов, директор політичних програм Інституту Горшеніна

На думку Володимира Макієнка, різні інтеграційні проекти за участю України та Росії під час саміту обговорюватимуть, проте жодних рішень не буде.

"Митний союз – цей рух у піку Європейському Союзу, в піку усім європейським перспективам. Росіяни це можуть собі дозволити, наші собі цього дозволити не можуть. І тому, що багато грошей мають, і тому, що грошики свої власні десь там далеко зариті і там можуть по носі клацнути. Росіянам простіше - вони могутня країна і можуть бути по інший бік барикади. А наші будуть сидіти на барикаді, як на коні", - сказав він.

При цьому народний депутат зазначив, що особливо змінюватися українсько-російські відносини найближчим часом не будуть. "Але поменшає лірики. Розмов поменшає, будуть жорсткіші заяви, жорсткіші пропозиції", - вважає Володимир Макієнко.

Нагадаємо, 15 травня Віктор Янукович відвідає Москву, де візьме участь у неформальному саміті СНД на запрошення президента Росії Володимира Путіна.

На думку народного депутата, голови УСПП, екс-віце-прем'єр-міністра України Анатолія Кінаха, Янукович зустрінеться з Путіним, щоб відновити взаємну довіру і повагу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram