ГоловнаПолітика

"Батьківщина": Тимошенко знову позбавили права на захист

Найбільш цинічно це виглядає на тлі сьогоднішньої заяви Януковича про те, що він стурбований справою Тимошенко.

"Батьківщина": Тимошенко знову позбавили права на захист

Влада знову позбавляє екс-прем'єр-міністра Юлію Тимошенко права на захист.

Про це йдеться в заяві прес-служби партії "Батьківщина".

"Сьогодні вкотре за наказом Банкової Юлія Тимошенко була позбавлена права на зустріч із захисником Сергієм Власенком. Найбільш цинічно це виглядає на тлі сьогоднішньої заяви Януковича про те, що він стурбований справою Тимошенко і не дозволить нікому себе повчати", - йдеться в заяві прес-служби.

У заяві наголошують, що "ця зустріч була вкрай важливою з огляду на те, що у вівторок у Вищому спеціалізованому суді України розглядатиметься касаційна скарга захисника Юлії Тимошенко щодо скасування явно незаконного вироку Печерського суду, а також закриття справи проти Юлії Тимошенко через відсутність в її діях складу злочину".

"Нам достеменно відомо, що в розмовах з німецьким лікарем Лутцом Хармсом, який виводить екс-прем'єр-міністра з голодування, Юлія Тимошенко неодноразово просила про час для зустрічі з захисником. Для цього німецький лікар навіть залишив "вікно" у графіку лікувальних процедур. Щоб перешкодити зустрічі Тимошенко із захисником, за наказом Банкової Пенітенціарна служба й адміністрація лікарні вмовили доктора Хармса переписати графік процедур, і Юлія Тимошенко була позбавлена зустрічі з Сергієм Власенком, яка була запланована на 11.30 у понеділок", - повідомляє прес-служба.

У заяві йдеться, що "доктор Хармс змінив розклад під тиском, він навіть не уявляє, що зміна розкладу здійснюється не заради здоров'я Юлії Тимошенко, а для створення додаткових перешкод для її спілкування із захисниками".

"Влада вже вивчила графік перебування захисника Сергія Власенка в Харкові і знає, що о 18.00 він повинен вилетіти до Києва, щоб підготуватися з групою захисників до завтрашнього судового розгляду. Ми обурені тим, що режим продовжує створювати перешкоди для захисту і продовжує систематично порушувати права Юлії Володимирівни", - зазначили в "Батьківщині".

Нагадаємо, сьогодні народні депутати України Микола Катеринчук і Сергій Власенко не змогли потрапити до екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, яка проходить лікування в лікарні "Укрзалізниці" в Харкові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram