ГоловнаПолітика

Яценюк розповів, хто виграє на виборах у Житомирському окрузі

Політик упевнений, що опозиція розпочала переможну ходу.

Яценюк розповів, хто виграє на виборах у Житомирському окрузі
Фото: svoboda.ictv.ua

Після парламентських виборів в Україні візьмуться за питання формування єдиної партії на базі основних опозиційних партій.

Про це заявив лідер партії "Фронт Змін" Арсеній Яценюк сьогодні на прес-конференції в Житомирі, відповідаючи на питання про перспективи нинішнього опозиційного об'єднання для участі у виборах.

Він зазначив, що "це вперше в українській історії опозиційні партії об'єдналися в єдину команду".

Водночас він охарактеризував попередні об'єднавчі процеси в українській опозиції як звичайні угоди про співпрацю, блоки та коаліції.

"Раніше це були угоди про співпрацю, раніше це було формування коаліції, раніше це були блоки, а тепер опозиція виступила єдиною політичною командою", - зазначив Яценюк.

Він також переконаний у тому, що після парламентських виборів в Україні з'явиться питання формування єдиної партії на базі основних опозиційних партій.

"Після виборів, впевнений, з'явиться питання формування єдиної партії на базі основних опозиційних партій, і це якісно змінить політичну картину в Україні", - сказав Яценюк і додав, "наш союз - об'єднана опозиція - має не короткострокову політичну мету, а довгострокову державотворчу".

Він також презентував кандидатів від Об'єднаної опозиції на виборах у ВР в мажоритарних округах у Житомирській області.

"Це відбулося, ми домовилися - Об'єднана опозиція та партнери - про те, хто перемагатиме на округах у Житомирській області", - зазначив Яценюк.

Зокрема, за його словами, "на округ №64 (Житомир) від Об'єднаної опозиції піде Геннадій Зубко - "Фронт Змін", на округ №65 - Павло Жебрівський ("Українська платформа") - зараз народний депутат України, на 66-й округ (Коростень) піде Андрій Озерчук (ВО "Батьківщина"), на округ №67 (Новоград-Волинський) Об'єднана опозиція делегує Віталія Француза (ВО "Батьківщина"), на 68-й округ (Малин) ми делегуємо Євгена Добряка від ВО "Батьківщина", на 69-й округ (Чуднів) піде кандидатом Сидор Кізін від наших партнерів від ВО "Свобода".

"Так ми почали переможну ходу на парламентську кампанію 2012 року", - сказав Яценюк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram