ГоловнаПолітика

Янукович: "проблема Тимошенко" вийшла на світовий рівень

За словами Президента, проведенню Євро-2012 бойкот не завадить.

Янукович: "проблема Тимошенко" вийшла на світовий рівень
Фото: www.president.gov.ua

Бойкот низки країн не перешкодить Україні провести Євро-2012.

Про це сьогодні в Донецьку заявив Президент Віктор Янукович.

"Я впевнений, що Чемпіонат Європи відбудеться", - зазначив він.

"Політиканство є сьогодні в найрізноматніших напрямках невід'ємною складовою політики. Ми відкриті, ми відверті. Усіх, хто захоче їхати в Україну, ми раді будемо чути. У кого є якийсь привід не їхати - це їх особиста справа. Нам, звичайно, боляче це чути. Нам, м'яко кажучи, неприємно", - зазначив Президент.

Віктор Янукович також додав, що "проблема Тимошенко" сьогодні вийшла на світовий рівень.

"Так, ми маємо проблему Тимошенко. Але вона виникла не зараз. Вона виникла, починаючи з 90-х, коли грабували всю Україну, продавали газ по 80 доларів, коли його ціна в Росії була по 25...", - уточнив він.

Водночас Глава держави підкреслив, що Тимошенко необхідно забезпечити "якісне лікування".

За його словами, країна зараз гідно проходить кризовий період.

"Ми його проходимо з честю. Важко усюди в світі, тому що криза є криза, але Україна йде вперед", - зазначив Президент.

Віктор Янукович також підкреслив, що відкриття аеровокзалу в Донецьку сьогодні стало серйозним кроком у підготовці України до Євро-2012.

"Я сьогодні приїхав, щоб підкреслити, що Україна йде шляхом розвитку. Щойно ми відкрили донецький аеровокзал. Він пропускати на годину більше 3 тисяч пасажирів. Про такі аеровокзали багато з нас і мріяти не могли 5 років тому. Сьогодні він побудований", - заявив Глава держави.

Президент додав, що Україна з честю витримала випробування підготовкою до Євро-2012.

"Підготовка до Євро-2012 показала, що Україна самостійна держава, здатна вирішувати великомасштабні завдання та здійснювати великі проекти. Ми показали, що можемо бути надійними партнерами у світі", - підкреслив Янукович.

Нагадаємо, до бойкоту матчів Євро-2012 в Україні закликали колишній прем'єр-міністр Італії Сільвіо Берлусконі та кілька німецьких політиків, зокрема, міністр охорони навколишнього середовища Норберт Реттген. Через ув'язнення Тимошенко в Україну не приїде також глава Європейської Комісії Жозе Мануель Баррозу, і всі єврокомісари.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram