ГоловнаПолітика

Глави МЗС Польщі та Італії сконтактували через Тимошенко

Європа чекає від України обнадійливих сигналів.

Глави МЗС Польщі та Італії сконтактували через Тимошенко
Фото: dw.de

Міністри закордонних справ Італії та Польщі Джуліо Терзі та Радослав Сікорський під час телефонної розмови обговорили ситуацію довкола справи Юлії Тимошенко.

"Міністри висловили загальну надію, що з Києва надійдуть обнадійливі ознаки того, що влада України продемонструє справжню прихильність у реалізації принципів верховенства права і демократії", - повідомляє сайт Тимошенко з посиланням на офіційний сайт МЗС Італії.

Терзі також повідомив Сікорському, що міністерство закордонних справ Італії запрошувало надзвичайного і повноважного посла України в Італії, щоб висловити стурбованість ситуацією у справі Тимошенко, йдеться в повідомленні.

Як відомо, нижня палата парламенту Італії 9 травня ухвалила резолюцію щодо ситуації в Україні. Зокрема, вона зобов'язала національний уряд застосувати до влади України ефективні дії для негайного звільнення Ю. Тимошенко, екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка і колишнього тимчасового виконувача обов'язків міністра оборони Валерія Іващенка.

Зазначимо, що 14 травня в Брюсселі (Бельгія) відбудеться засідання Ради закордонних справ Європейського Союзу. Міністри закордонних справ ЄС обговорять умови для підписання угоди про асоціацію з Україною, а також можливий бойкот українських матчів чемпіонату Європи з футболу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram