ГоловнаПолітика

В опозиції готові до будь-яких пропозиції Кличка

Б'ютівець Юрій Одарченко не хоче повторення "обухівського сценарію".

В опозиції готові до будь-яких пропозиції Кличка
Юрия Одарченко
Фото: http://dni.com.ua

Об'єднана опозиція і партія "УДАР" наразі не змогли узгодити кандидатів від мажоритарних округів.

Про це повідомив народний депутат від фракції "БЮТ-Батьківщина" Юрій Одарченко.

Він зазначив, що кандидатів від мажоритарних округів на рівні Комітету опору диктатурі вже практично узгоджено внаслідок переговорів, які тривали близько півроку. Віталій Кличко, долучившись до цього процесу, запропонував переглянути кандидатури за участю представників партії "УДАР", провівши праймериз.

Одарченко наголосив, що реалізувати цю процедуру в стислі терміни надзвичайно складно.

Він зазначив, що якщо досягти консенсусу не вдасться, може повторитися ситуація виборів в Обухові, де під час дострокових виборів опозиція не змогла узгодити кандидатуру єдиного кандидата в мери і програла представникові влади.

"Ми готові на будь-які методики, які він запропонує - праймериз, соціологічні опитування, але ми хочемо тільки одного: висунення єдиних кандидатів від нас (від опозиції, - LB.ua)", - сказав Одарченко.

Він також підкреслив, що представники об'єднаної опозиції на переговорах з Кличком чітко задекларували свою готовність підтримати його кандидатуру на посаду мера Києва. "Але, на жаль, він недостатньо впевнено реагував на це і говорив, що про це ще рано говорити, оскільки дати цих виборів ще не визначено", - сказав б'ютівець.

Утім, Одарченко сподівається, що протягом тижня перемовники визначаться з форматом участі кандидатів від партії "УДАР" в опозиції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram