ГоловнаПолітика

В Ющенка Медведчукові пригадали підтримку Януковича 2004-го

Ванникова натякнула на причетність "Князя Пітьми" Медведчука до отруєння Ющенка.

В Ющенка Медведчукові пригадали підтримку Януковича 2004-го
Ирина Ванникова
Фото: Макс Левин

В екс-президента Віктора Ющенка спростовують звинувачення Віктора Медведчука в тому, що Ющенко допоміг Вікторові Януковичу перемогти на президентських виборах 2010 року.

Про це йдеться в коментарі прес-секретаря Ющенка Ірини Ванникової.

"Наближення всяких виборів традиційно не тільки здіймає на публічну хвилю новий призов політиків, які покликані, як вважають, омолодити еліту, а й повертає з небуття "списані в архів" кадри, людей минулого. Зайве підтвердження цього - агресивне поновлення активності Віктора Медведчука, "Князя Пітьми", як його назвали журналісти, фігури, з котрою не тільки політикум, а й суспільство пов'язує все найбільш цинічне з доби Кучми", -зазначає Ванникова.

За її словами, тепер Медведчук "узявся повчати українців, дорікаючи їм неправильним голосуванням на президентських виборах, зокрема, дуже йому не подобається, що частина громадян проголосувала "проти всіх".

"А ще крайнім у цьому робить Віктора Ющенка", - додала прес-секретар.

При цьому вона спитала: "Невже пан Медведчук вважає такими несвідомими співвітчизників, що навіть не припускає, що виборці можуть мати власну позицію?"

Водночас Ванникова нагадала, що саме Медведчук 2004 року докладав усіх зусиль, щоб на виборах Президента переміг В. Янукович.

"Сьогодні головний канцелярист Кучми намагається оцінити ситуацію з погляду критиків Януковича. Можливо, сподівається, що українці забули про те, що саме Медведчук робив усе можливе, щоб Віктор Янукович став президентом 2004 року? Забули історії з сервером, масовими фальсифікаціями результатів голосування, побиттям людей під ЦВК?" - обурилася Ванникова.

За її словами, "Медведчук скромно замовчує той божевільний пресинг, який тодішня влада влаштовувала кандидату в президенти Вікторові Ющенку 2004 року, а також, мабуть, варто було б згадати історію з отруєнням Віктора Ющенка в розпал виборчої кампанії".

Нагадаємо, Медведчук в інтерв'ю висловив звинувачення на адресу Ющенка в тому, що він допоміг Януковичеві стати президентом.

"Говорити зараз про Ющенка - це бити лежачого, серед моїх принципів цього ніколи не було. Але ідея "проти всіх" - це ідея Віктора Андрійовича. І я хотів би, щоб громадяни, передусім Західної та Центральної України, пам'ятали про це", - заявив Медведчук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram