ГоловнаПолітика

Президент Литви: Тимошенко в доброму стані

Грібаускайте попередила Януковича про серйозну кризу відносин.

Президент Литви: Тимошенко в доброму стані
Фото: EPA/UPG

Президент Литви Даля Грібаускайте висловила задоволення тим, що сьогодні могла зустрітися з Юлією Тимошенко в лікарні.

Як повідомляє кореспондент ІА "Міст-Харків", про це вона заявила після зустрічі з екс-прем'єром.

"Вона в доброму стані, якщо зважити на те, що вона виходить із 22-денного голодування. Її настрій позитивний", - зазначила президент.

За словами Грібаускайте, Тимошенко "ніяк не скаржилася".

"Навпаки, вона задоволена, що за неї, нарешті, серйозно взялися лікарі. Що поруч дуже добрий німецький лікар. Вона сказала, що довіряє цій лікарні", - додала вона.

Также Грібаускайте повідомила, що змогла поспілкуватися з лікарем Лутцем Хармсом, "але, звичайно, розмова з німецьким лікарем менш оптимістична".

"Він задоволений своїми колегами, задоволений тією медичною допомогою, яку зараз надають, але палата, в якій перебуває Тимошенко, перетворена майже на камеру, людина перебуває не на повній свободі, а під постійним наглядом. Це ускладнює довіру між пацієнтом і лікарями й ускладнює процес реабілітації", - зазначила президент Литви.

Також вона повідомила, що друга частина розмови була присвячена майбутньому України.

"Вона передусім думає не про себе, а про майбутнє своєї та вашої країни. Дуже важливо для неї, щоб Україна рухалася шляхом європейської інтеграції. Вона закликає всіх - і владу, і людей - не забувати, що необхідні реформи. Вона не хоче бути тим каменем, на якому Україна спіткнеться", - зазначила Грібаускайте.

Також вона заявила, що має намір попередити Президента Віктора Януковича, що бойкот ялтинської зустрічі може перетворитися на серйозну кризу довіри між Україною і Європою.

Також голова Литовської держави пообіцяла докласти всіх зусиль, щоб ця криза минула і не стала перешкодою для підписання угоди про асоціацію з ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram