ГоловнаПолітика

Власенко очікує виправдання Тимошенко щодо "газової" справи

На думку адвоката, розкопуючи могилу "Матроса", ГПУ шукає запобіжники.

Власенко очікує виправдання Тимошенко щодо "газової" справи
Фото: www.volynpost.com

Захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко заявив, що Генпрокуратура готується порушити нові справи проти екс-прем'єра, оскільки розуміє, що касаційний суд скасує абсурдний вирок у так званій "газовій" справі.

Про це він заявив сьогодні на прес-конференції, коментуючи заяву представника Генпрокуратури про те, що ГПУ через два тижні буде готова висунути Юлії Тимошенко звинувачення у вбивстві Євгена Щербаня, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

"Під тиском світової громадськості вони розуміють, що в касаційного суду, який 15 травня розглядатиме "газову" справу, немає іншого виходу, ніж скасувати абсурдний вирок, і тому вони шукають інші запобіжники - риють могилу кримінального авторитета "Матроса", - заявив С. Власенко.

"Що вони там хочуть знайти - рахунок на кілерство, підписаний Матросом чи акт виконаних робіт через 15 років? Я вважаю: все, що робить зараз прокуратура, - це абсурд і чиста пропаганда", - зазначив захисник.

Сергій Власенко також припускає, що у ГПУ є чіткий план відкриття нових справ проти Юлії Тимошенко.

Нагадаємо, 10 травня в Дніпропетровську ексгумували тіло кримінального авторитета Олександра Мільченка, відомого як "Матрос".

Олександр Мільченко помер 1997 року, ймовірно, внаслідок отруєння невідомою речовиною. Згідно з однією з версій офіційного слідства, Мільченко виступав посередником між замовником і виконавцем убивства Євгена Щербаня, якого застрелили 3 листопада 1996 р. в аеропорту Донецька після прибуття з Москви.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram