ГоловнаПолітика

Євродепутат: український уряд досі не зрозумів ризику

Європа чекає, що Україна припинить переслідування опозиційних політиків.

Євродепутат: український уряд досі не зрозумів ризику

Українська влада й досі не зрозуміла, що своїм ставленням до опозиції веде країну до політичної ізоляції.

Таку думку висловила депутат Європарламенту Ребекка Хармс (група "зелених", Німеччина), коментуючи рішення Міністерства закордонних справ України перенести на невизначений термін саміт голів держав Центрально-Європейської ініціативи.

"Розвиток подій навколо саміту спричинено рішенням німецького президента Йоахіма Гаука не відвідувати саміт. Я розумію, що інші президенти наслідували рішення Гаука. Чого я побоююся - що український уряд і досі не зрозумів, що ті дії, які він здійснює проти опозиції, ведуть країну до ізоляції", - сказала депутат.

На її думку, офіційний Київ має багато можливостей повернути країну до демократичного розвитку на засадах поваги до законодавства.

"Європа очікує, що Україна припинить такий шлях відносин і переслідування опозиційних політиків", - сказала Хармс.

Вона зазначила, що Європа очікує від України певної реакції на стурбованість з приводу ставлення до колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко й інших колишніх членів уряду, які перебувають в ув'язненні й мають проблеми зі здоров'ям.

Окрім того, за словами депутата, Європа хотіла б побачити створення чесних умов для участі в парламентських виборах, запланованих на жовтень цього року.

"Це в руках українського уряду - виконати ці прохання європейських політиків", - сказала Хармс.

Нагадаємо, 8 травня Міністерство закордонних справ України повідомило, що уряд України вирішив відкласти проведення 18-го саміту голів держав Центральної Європи, який мав пройти в Ялті 11-12 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram