ГоловнаПолітика

"Україна може розвиватися без чужих вказівок", - Азаров

Прем'єр вважає, що у нашої країни невичерпний потенціал.

"Україна може розвиватися без чужих вказівок", - Азаров
Фото: analitica.kiev.ua

Прем'єр-міністр України Микола Азаров заявляє, що Україна здатна розвиватися без чужих вказівок.

Про це він сказав, відкриваючи засідання уряду.

Свою вступну промову він почав із привітання ветеранів з Днем Перемоги, зазначивши, що цей день є, фактично, днем народження практично всіх сучасних європейських демократій.

"Все життя декількох поколінь минуло в очікуванні світлого майбутнього. То соціальні експерименти, то війна, то відновлення зруйнованого господарства, політична нестабільність, то зовнішні втручання, фінансова криза, кабальна ціна на газ, все відкладали й відкладали для них гідне життя. І водночас зараз знаходяться негідники всередині країни та поза нею, які хочуть поставити під сумнів європейську перспективу цих людей і нашого народу", - зазначив прем'єр.

"Знаходяться ті, хто готовий зупинити розвиток України, знову нав'язуючи нестабільність, висуваючи нашій державі абсурдні претензії. Не вийде! Наш народ проходив крізь великі випробування, у нас невичерпний потенціал для утвердження України як процвітаючої незалежної держави. І ми здатні розвиватися за власним міркуванням, виходячи з національних інтересів, а не по чужих вказівках", - заявив Азаров.

Прем'єр додав, що дуже важливо зараз використовувати кожен шанс для стабільного розвитку України, будувати і робити вітчизняні товари, якісно оновлювати охорону здоров'я, вітчизняну науку і т. д.

Нагадаємо, Микола Азаров має намір відвідати Брюссель 15 травня для участі в Раді співробітництва "Україна - ЄС".

Остання Рада співробітництва "Україна-ЄС" відбулася в Люксембурзі 15 червня 2010 року, раніше цей захід був щорічним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram