ГоловнаПолітика

Литва хоче побільше європейських спостерігачів на українських виборах

Європу закликають втримати Україну.

Литва хоче побільше європейських спостерігачів на українських виборах
Аудронюс Ажубалис
Фото: www.aif.by

Міністр закордонних справ Литви Аудронюс Ажубаліс вважає, що Європейський Союз повинен продовжувати діалог з Україною, але закликає скерувати на парламентські вибори якомога більше спостерігачів.

Про це голова литовського зовнішньополітичного відомства заявив в інтерв'ю Frankfurter Allgemeine Zeitung.

На думку Ажубаліса, було б хибно ставити в одну лаву Україну та Білорусь.

"Поки білоруське керівництво свідомо, крок за кроком, продає Росії свою незалежність, Україна має намір залишитися самостійною державою. Проте найсумніше в тому, що внутрішня політика її керівництва суперечить європейським стандартам. І тут європейці повинні виступати від однієї особи, як у випадку з Білоруссю", - сказав міністр закордонних справ Литви.

Ажубаліс також зазначає, що Угоду про асоціацію між Україною та ЄС слід ратифікувати тільки після вирішення ситуації з екс-прем'єр-міністром Юлією Тимошенко і проведення виборів народних депутатів відповідно до демократичних стандартів.

"В Україні є реальна опозиція, і ми повинні зробити все можливе для того, щоб відправити на осінні парламентські вибори якомога більше спостерігачів", - додав Ажубаліс.

За словами міністра закордонних справ Литви, Європа повинна говорити з Україною - в іншому разі Київ зробить остаточний вибір на користь вступу в Євразійський Союз під патронатом Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram