ГоловнаПолітика

Українську армію більше різко не скорочуватимуть

Із подальшими планами щодо армії обіцяють визначитися найближчим часом.

Українську армію більше різко не скорочуватимуть
Дмитрий Саламатин
Фото: http://podrobnosti.ua

Міністр оборони Дмитро Саламатін повідомив, що масштабне скорочення української армії залишилося позаду.

"Масштабні скорочення українська армія вже пережила. За останні десять років найбільші за численністю скорочення припали на період з 2004-го по 2007 рік: 2004-го - 70 тис., 2005-го - 40 тис., 2006-го - 24 тис., 2007-го - 21 тис.", - повідомив міністр в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Він нагадав, що стратегічний оборонний бюлетень на період до 2015 року, який затвердили 2004 року, передбачав кількість Збройних сил України на рівні 80-100 тис., а держпрограма реформування і розвитку ЗС на 2006-2011 роки передбачала на кінець 2011 року чисельність української армії 108 тис. осіб. Однак виконання цих документів провалено через недофінансування в роки кризи.

"Перспективу чисельності на наступні роки визначать концептуальні документи: Стратегія національної безпеки, Стратегічний оборонний бюлетень, Концепція і Державна програма реформування та розвитку Збройних сил України", - повідомив Саламатін.

Він поінформував, що всі ці документи розглянув комітет з питань реформування і розвитку ЗС і оборонно-промислового комплексу, їх ухвалять найближчим часом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram