ГоловнаПолітикаПодії

У Львові міліція затримала члена КПУ

Правоохоронці заперечують політичні мотиви затримання.

У Львові міліція затримала члена КПУ
Фото: zik.ua

Святкування Дня Перемоги у Львові цього року відбулося без порушення громадського порядку.

Про це сьогодні заявили під час спільного брифінгу начальник ГУ МВС України у Львівській області Олександр Рудяк та начальник Управління СБУ у Львівській області Юрій Кіцул.

"Все відбувалося в межах закону і це - заслуга всіх громадян", - підкреслив керівник обласної міліції.

У свою чергу начальник обласного управління СБУ прокоментував ситуацію із затриманням людини, яка на Пагорбі слави під час покладання львів'янами квітів до могил радянських воїнів розгорнула червоний прапор, чим спровокувала словесну перепалку та сутичку з молодими людьми.

"Людина затримана та доставлена до райвідділу міліції. Затримали чоловіка не за розгортання червоного прапора, а за порушення порядку проведення масових заходів", - підкреслив Юрій Кіцул.

Затриманим виявився перший секретар Львівського обкому Комуністичної партії України Юрій Ткаченко. Як повідомив сам Ткаченко, його доставили в Галицький райвідділ міліції Львова і склали рапорт про затримання.

"Жодного тиску на мене не було", - зазначив Ткаченко.

"Акція, яку провели комуністи, порушила порядок заходів і за порушення громадського порядку їх притягннуть до адміністративної відповідальності. Так само як і людину, яка витягнула прапор", - заявив журналістам головний міліціонер Львівської області Рудяк.

Нагадаємо, сьогодні у Львові на Пагорбі Слави одразу після церемонії покладання квітів кілька людей змогли ненадовго розгорнути червоний прапор СРСР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram