ГоловнаПолітика

У Львові вивісили державні прапори з траурними стрічками

Відповідну постанову підписав міський голова Львова Андрій Садовий.

У Львові вивісили державні прапори з траурними стрічками

Сьогодні, 9 травня, коли в Україні відзначається День Перемоги, у Львові вивісили державні прапори з траурними стрічками.

Це пов'язано з одним із пунктів рішення Львівської міськради "Про використання державного прапора в місті Львові", ухваленого ще 2010 року.

9 вересня 2010 року під час сесії Львівської міської ради 79 депутатів проголосували за відхилення протесту прокурора Львова щодо постанови міської ради № 3629 від 24 червня 2010 року "Про використання Державного прапора України у м. Львові", яка передбачає вивішування українського прапора з траурною стрічкою на День Перемоги 9 травня. Пункт про траурну стрічку на державному прапорі 9 травня запропонував внести до проекту рішення лідер фракції ВО "Свобода" у Львівській міськраді Василь Павлюк "на пам'ять про всіх загиблих у Другій світовій війні".

14 липня 2011 року депутати Львівської міської ради на сесії відхилили протест прокурора Львівської області від 25 червня 2011 року з постанови Львівської міської ради № 3629 від 24 червня 2010 року "Про використання державного прапора України у м.Львові", де передбачалося 9 травня в місті вивішувати державні прапори з траурними стрічками.

Міський голова Львова Андрій Садовий підписав постанову міськради.

Нагадаємо, сесія Львівської міськради 26 квітня 2012 року ухвалила постанову "Про заборону використання символіки СРСР, комуністичної та нацистської символіки на території Львова". Йдеться про заборону використання символіки неіснуючої держави - СРСР, комуністичної й нацистської символіки на території міста, на будівлях державних установ та комунальних підприємств міста, під час проведення масових заходів. Однак прокурор це рішення оскаржив.

8 травня суд скасував постанову від 26 квітня 2012 року про заборону розміщення символіки СРСР, комуністичної і нацистської символіки.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що через святкування в Україні Дня перемоги, у Львові велика кількість співробітників міліції вибудували живий кордон в районі вулиці Личаківської та не пропускають до меморіалу на Пагорбі Слави депутатів місцевого самоврядування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram