ГоловнаПолітика

Євродепутат: Україна починає розуміти натяки Європи

"Ускладнення ситуації" Тимошенко обіцяє серйозні проблеми.

Євродепутат: Україна починає розуміти натяки Європи
Фото: rang.ua

Українська влада, якщо не зробить очікуваних "рухів" у справі екс-прем'єра Юлії Тимошенко, може зазнати більших труднощів, ніж перенесення Ялтинського саміту Президентів Центральної Європы.

Таку думку кореспонденту УНІАН у Польщі висловив голова делегації Європейського парламенту у співпраці з Україною Павло Коваль.

Він назвав перебільшенням заяви деяких коментаторів, що перенесення запланованого на суботу саміту є "катастрофою" Президента України Віктора Януковича.

"Якщо не буде спроби вийти з цієї ситуації, то точно будуть складніші (проблеми)", - сказав депутат, який представляє в Європарламенті Польщу.

На його думку, українська влада фактично не мала жодного іншого виходу, крім того, щоб перенести саміт, на який відмовилися приїхати більшість запрошених гостей.

Коваль сказав, що перенесення заходу дало українцям і європейським партнерам "два тижні" на пошук шляхів вирішення справи Тимошенко, звільнення якої західні політики домагаються з моменту її арешту в серпні 2011 року.

"Це сильний попереджувальний сигнал, що напрямок політики має бути змінено, і думаю, що цей сигнал дуже чітко зараз починають розуміти в найважливіших будинках у Києві", - зазначив депутат.

"Рух у справі Тимошенко необхідний, і більш-менш відомий, куди він має здійснюватися. Давайте дамо час на розмови дипломатів і політиків за лаштунками, які відповідають за цю справу", - додав Коваль.

Він також сказав, що у сторін обмаль часу в умовах "ускладнення ситуації" Тимошенко і наближення Євро-2012.

Нагадаємо, багато європейських політиків у контексті ситуації з Тимошенко висловили бойкот і Євро-2012.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram