ГоловнаПолітика

Янукович: перемога дала українцям шанс на життя

Президент відкрив урочисті заходи з нагоди свята.

Янукович: перемога дала українцям шанс на життя
Фото: www.president.gov.ua

На Майдані незалежності в Києві розпочався урочистий захід з нагоди святкування 67-ї річниці перемоги у Великій Вітчизняній війні.

З урочистою промовою виступив Президент України Віктор Янукович.

"Український народ заплатив високу ціну за визволення Європи від фашистів. У війні загинули мільйони українців", - заявив президент під час звернення до присутніх на Майдані.

"Сьогодні великий день для українського народу, - додав Президент. - Свята традиція, яку передали нам батьки 67 років тому. Ми починаємо цей день з покладання квітів біля Вічного Вогню, який нагадує про вищі цінності, зобов'язання перед спадкоємцями".

Після короткого вступу Глава держави оголосив хвилину мовчання, щоб вшанувати пам'ять загиблих у війні.

"Перемога дала українському народу шанс на життя і відродження, - продовжив Янукович після паузи. - Українські міста і села повстали з попелу. Наші батьки повірили в краще майбутнє. І ця віра стала головним змістом перемоги, вона стала основою для нашої спільної відповідальності. В цій вірі ми виховуємо дітей та онуків".

На думку Президента, саме роз'єднаність європейських держав дозволила в минулому поширитися фашизму.

Водночас, Глава держави додав, що сучасний світ і сьогодні переживає тривожні тенденції. Серед яких загострення економічних проблем, боротьба за природні ресурси, етнічний екстремізм.

"Ми виконаємо зобов'язання перед поколіннями. Ми захистимо мир і демократію в країні", - акцентував Янукович.

"Україна була та завжди буде державою-миротворцем і надійним партнером, а європейські цінності залишаються для нас незмінними", - додав він.

"Дорогі ветерани, від щирого серця хочу привітати вас зі святом Великої Перемоги. Ваш величезний життєвий і професійний досвід назавжди залишиться безцінним прикладом для майбутніх поколінь. Ми будемо гідні вашого подвигу. Щастя вам, здоров'я, довгих років життя. З Днем Перемоги", - резюмував Президент.

Зазначимо, що під монументом Незалежності встановлена велика сцена з плазмовими екранами, на яких транслюються кадри військової хроніки, кадри з радянських фільмів. З колонок, встановлених навколо сцени, лунають фронтові пісні. Біля підніжжя сцени знаходиться спеціальний майданчик, де сидять ветерани ВВВ і праці.

На центральній площі української столиці зібралися кілька тисяч людей, вони тримають квіти і Державні прапори.

В межах урочистостей запланована концертна програма "Фронтові сторінки сімейного альбому". Перед Президентом і ветеранами виступить заслужений академічний оркестр пісні й танцю ЗСУ, і відомі українські артисти.

О 16.00 на Майдані розпочнеться святковий марафон за участю оркестру ЗСУ, творчих колективів МВС, популярних артистів. Ввечері запланований феєрверк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram